Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/more-smilies/more-smilies.php on line 72

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-content/plugins/sem-static-front/sem-static-front.php on line 261
HoltenMortensen.dk - Anne, Christian, Sofie og nu også Thomas » Kransekagebagning

Main menu:



Kransekagebagning


Deprecated: preg_replace() [function.preg-replace]: The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /var/www/holtenmortensen.dk/public_html/wp-includes/functions-formatting.php on line 76

Pyha, dagene er gået stærkt hernede de sidste par uger. Vi har jo haft basar og må indrømme at nu, hvor det er overstået, er vi slidte. Idag er vores første fridag i næsten en måned, så nu håber vi at vi kan få lagt lidt op her på hjemmesiden om hvad her er foregået, så  kan følge lidt med.

Men for nu at starte med begyndelsen, vil jeg fortælle om min kransekagebagning med pigerne. Man plejer hernede at bage kransekage, som så bliver solgt til basaren i 5 stk poser til 40 HK$ (=30kr). Plejer efter sigende at være en god dag og jeg havde da også forsøgt at gøre mine forberedelser til at vi skulle få en god dag onsdag d.8.okt.

Allerede dagen før blev kransekagemassen rørt. Sidste år havde de lavet kransekage af 12 kg kransekagemasse. De havde fået 450 stk ud af det og d havde været solgt en time efter basaren var åbnet. Så vi besluttede at tage godt fra og lavede derfor af 20 kg råmasse. De blev så blandet med 10 kg sukker og 120 æggehvider. Heldigvis havde klubbens køkken en stor røremaskine. Så der blev blandet 4 kg masse + sukker + hvider af gangen. Hans-aage fyldte i mens jeg delte æg. Hernede kan man nemlig ikke som i DK gå ned og købe æg der er delt. Nej det er på den gode gamle maner, så jeg delte 120 æg i hånden.

Om onsdagen kom pigerne ved 9-tiden og så gik vi igang. Jeg havde jo ikke prøvet det før, men det var der flere af de andre der havde, så jeg holdt lav profil og lod de erfarne tage styringen. Det gik også bare der udaf; nogle kom massen i sprøjteposer, nogen trykkede massen ud på lange plader i den rigtige tykkelse, en have et 6 cm pap-stykke som hun lagde på de lange ‘pølser og skar kransekagerne i rigtig længde. En flok sad og formede stykkerne så de blev trekantede og de sidste to styrede ovnene og selve bagningen. Tju hej hvor det gik. Jeg havde planlagt frokost klokken 13, men allerede halv et blev der meddelt at så længe kunne de ikke vente, for de havde ikke mere masse. Så inden klokken var 13 havde vi bagt 700 stk kransekage!!!

Frokosten betod selvfølgelig af lidt dansk. Rugbrød, leverpostej, spegepølse mm falder som regl i god jord hernede.

Efter frokost skulle der smeltes chokolade og lægges chokolade på bunden af kransekagestykkerne. Vi smeltede og smeltede og de lagde chokoladen lige så fint på i et tyndt lag. Og se nu kommer vi så til dagens store fejltagelse. Jeg havde købt noget udemærket chokolade til at lægge på, men det ville ikke stivne. Jeg ved stadig ikke hvad det er der var i vejen med den, men det har jo ikke været smeltechokolade og det tog derfor næsten 100 år før den blev stiv. Det hjalp med en tur i køleskabet, men vores lille køleskab kan jo ikke rumme 700 stk kransekage. Så lige så stille begyndte pigerne at drysse hjemad. Flere af dem skulle hente børn og andre havde andre planer. Så efter en rigtig hyggelig og enormt effektiv dag sad vi til sidst kun Betina og jeg tilbage og ventede på at chokoladen stivnede. Men Betina og jeg kan sagtens hygge os (Betina og jeg har været de eneste deltagere i året sygruppe. Vi har mødtes en gang om ugen, om onsdagen når Christian har været til fodbold. Vi har ikke rigtig fået syet noget, men vi har hygget os!!!), men faktisk kan vi også godt tage fat når vi skal. Så da vi endelig synes at nu var chokoladen stiv nok, gik vi igang med at lægge glasur på. Vi lavede os hver en sprøjtepose med lille hul, og så blev der ellers lavet striber/bølger eller hvad man nu skal kalde det når man lægger glasur henover sådan nogle kager.

Klokken var mange da Betina tog hjem til sin lille hund, og vi var begge temmelig trætte. Så da Christian kom hjem inde fra Hans-Aage sad jeg helt forstenet og gloede på alle kagerne og kunne ikke finde ud af at få dem pakket i kasser. Heldigvis havde Christian (som altid) lige lidt ekstra kræfter og overskud, og vupti havde vi fået pakket alle stykkerne i kasser så de var klar til at få på frost dagen efter.

Afslutningsvis vil jeg bare lige fortælle at vi fik solgt rub og stub )

Jeg lægger billeder ind af dagen under billeder

Write a comment